Veelgestelde vragen

SAM vraagt vier keer per dag via een korte vragenlijst je stress uit en berekent zo je ervaren stressniveau, aan de hand van wetenschappelijk onderzochte rekenregels. Hiermee geeft de app je inzicht in je eigen stress(patronen) en geeft je handvatten om met deze stress om te kunnen gaan.

De app is ontworpen voor en door volwassenen (18+) met een autismespectrumstoornis. De app is ook inzetbaar voor mensen vanaf 12 jaar met een autismespectrumstoornis, maar is niet specifiek voor hen ontworpen.
Het is ook handig als je weet hoe een smartphone werkt.

Ja, dat kan. SAM is echter ontwikkeld voor en door mensen met een autismespectrumstoornis. De vormgeving en het taalgebruik is dan ook afgestemd op deze doelgroep.

Dit verschilt per persoon. Er wordt vier keer per dag een korte vragenlijst klaargezet welke met een paar (1-4) minuten in te vullen is.

Ja, SAM is wetenschappelijk onderzocht in samenwerking met TNO en verder ontwikkeld door GGz Centraal. Inmiddels is SAM al onderzocht bij meer dan 50 deelnemers. Het onderzoek leverde positieve resultaten op. Het zorgde ervoor dat mensen beter in staat waren hun stress te verminderen, minder stress ervoeren, verbeterde copingvaardigheden toepasten en een positiever zelfbeeld ontwikkelden. Wil je nou meer weten over wetenschappelijk onderzoek? Kijk dan op onze onderzoekspagina

Je kunt de app gratis downloaden via de Apple Store of Play Store door te zoeken naar ‘Stress autism mate’. Lukt dit niet? Ga dan naar deze pagina: https://stressautismmate.nl/deapp.html en klik op de store passend bij jouw telefoon. In de Apple Store en Play Store kun je klikken op downloaden/installeren.

Wat vervelend voor je. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of je genoeg ruimte op je telefoon hebt staan. Je hebt ongeveer 20 MB nodig. Heb je niet genoeg ruimte? Probeer dan andere apps te verwijderen of foto’s/video’s te verwijderen. Als het downloaden van de app hierna nog steeds niet lukt, neem dan contact op met de Apple Store of de Play Store.

Als je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, open je de app op je telefoon. Na het laden beland je op de landingspagina/inlogpagina. Onderaan deze pagina staat de tekst: ‘Nog geen account? Maak hier een account aan’. Klik hierop om op de registratiepagina te komen. Op deze pagina kun je met je eigen e-mailadres en eigen gekozen wachtwoord een account aanmaken. Let op! Vink aan dat je akkoord met de Gebruikersvoorwaarden en de Privacyverklaring. Heb je alles correct ingevuld, klik dan op registreren. Ga nu terug naar de inlogpagina. Je ontvangt op het gekozen e-mailadres een bevestigingsmail met als titel ‘uw registratie bij SAM’. Als je niets ontvangen hebt, kijk dan in je ongewenste mail/spam. Door in de mail op ‘hier’ te klikken word je verwezen naar de e-mailbevestigingspagina via je internetbrowser, klik vervolgens op bevestigen om uw account te bevestigen. Ga nu terug naar de app SAM waar je kunt inloggen met je gekozen e-mailadres en wachtwoord.  

Stuur een e-mail naar sam@ggzcentraal.nl met het e-mailadres van je account en het verzoek dat je je account wilt laten verwijderen. Je hebt hierna twee weken om je te bedenken voordat je account definitief wordt verwijderd. Voel je niet verplicht, maar we vinden het fijn om terug te horen wat je van de app vond. Let op! Accounts die langer dan 2 jaar inactief zijn worden automatisch verwijderd. 

Op de inlogpagina staat een link ‘Wachtwoord vergeten?’. Klik hierop en voer het e-mailadres van je account in en klik op versturen. Ga nu terug naar de inlogpagina. Je ontvangt op het gekozen e-mailadres een e-mail met als titel ‘Wachtwoord vergeten van SAM’. Als je niets ontvangen hebt, kijk dan in je ongewenste mail/spam. Door in de mail op ‘Klik hier’ te klikken word je verwezen naar de wachtwoord vergeten pagina via je internetbrowser, voer hier je nieuwe wachtwoord in en klik vervolgens op wachtwoord wijzigen om deze te bevestigen. Ga nu terug naar de app SAM waar je kunt inloggen met je e-mailadres en nieuwe wachtwoord. 

Dat kan zeker. We staan altijd open voor feedback en/of opmerkingen zodat de app verbetert kan worden. Neem gerust contact met ons op via sam@ggzcentraal.nl.

Dat is niet de bedoeling. Controleer of de instellingen op je telefoon aangepast moeten worden.

Voor iPhone: Ga naar ‘Instellingen’, klik op ‘meldingen’ en ga vervolgens naar ‘SAM’. De meldingen kunnen daar aan- of uitgezet worden door op ‘sta berichtgeving toe’ te klikken. Wil je dat je telefoon geluid maakt bij een melding van SAM? Klik dan op ‘Geluiden’ om toe te staan.

 

Voor Android: Ga naar ‘Instellingen’, klik op ‘Apps en meldingen’ of ‘Apps’ (en klik indien nodig op ‘Alle apps weergeven’). Ga vervolgens naar ‘SAM’. Hier kun je klikken op ‘Meldingen’ en kun je ‘Alle meldingen van SAM’ toestaan. Wil je dat je telefoon (een ander) geluid maakt of trilt bij een melding van SAM? Dan kun je dat doen door te klikken op ‘Default’ en vervolgens op ‘Geavanceerd’. Hier kun je zowel standaard trillen aanzetten als het geluid. Je kunt ook klikken op ‘‘Niet storen’ negeren’.

*Maak je gebruik van een batterijbesparingsstand op je Android telefoon en wil je wel meldingen krijgen van SAM? En wil je ervoor zorgen dat SAM niet wordt uitgezet door je telefoon?
Ga dan naar ‘Instellingen’, klik op ‘Batterij’, klik op ‘Batterijoptimalisatie’. Ga vervolgens naar ‘SAM’ en klik op ‘Niet optimaliseren’.
Mocht het hierna nog steeds niet lukken, neem dan contact met ons op via sam@ggzcentraal.nl

De data in de app wordt behandeld als medische data waarbij een beveiliging zoals deze vereist is. Dit zijn vastgelegde criteria. Je kunt hier meer over lezen in de Gebruikersvoorwaarden en onze Privacyverklaring

Bij het aanmaken van een account kies je een e-mailadres en een wachtwoord. Beiden moeten één keer worden herhaald. Het wachtwoord moet voldoen aan een aantal eisen. Een wachtwoord moet bestaan uit 8 tekens en moet minimaal 1 getal, 1 hoofdletter en 1 speciaal teken (! ” # $ % & ‘ ( ) * + , – . / : ; < = > ? @ [ \ ]) bevatten. Als je e-mailadres of wachtwoord niet hetzelfde zijn, zal dit worden weergegeven onder het betreffende vakje met een melding. Als een wachtwoord niet voldoet aan de eisen staat er, nadat je hebt geklikt op registeren, onder het vakje wat er ontbreekt of wat er mis is. Ook moet je akkoord gaan met de Gebruikersvoorwaarden en met de Privacyverklaring. Mocht het hierna nog steeds niet lukken om een account aan te maken, neem dan contact met ons op via sam@ggzcentraal.nl

SAM is beschikbaar voor iPhone (6.5 inch display en 5.5 inch display), iPad (tweede en derde generatie 12.9 inch) en voor Android (vanaf Android 6.0). 

Nee. Voor meer informatie zie de Privacyverklaring van SAM. 

De app installeren of verwijderen doe je zelf. De inhoud van de app wordt beheerd door het projectteam van GGz Centraal maar je berekende stressniveaus kunnen alleen ingezien worden door jou zelf.  

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel jouw vraag via: