Webinars en podcasts

Webinar 'Autisme en Werk'

GGz Centraal Emerhese, SAM en het Nederlands Autisme Register organiseren samen een aantal webinars. Het eerste Webinar ging over Autisme en Werk.

Anke Scheeren deelt de bevindingen omtrent werk vanuit het Nederlands Autisme Register (NAR). Kris van den Bos van GGz Centraal interviewt René Roose. Hij weet veel te vertellen over zijn ervaring met werk bij een (late) diagnose autisme en de aanpassingen die hij heeft gedaan op werkgebied. Verder komen er tips aan bod en zijn er een aantal vragen beantwoord.

Webinar 'Stress en autisme'

Wist je dat het Stress Autism Mate team een Webinar heeft georganiseerd samen met het Congresbureau van GGz Centraal? Op 30 november 2021 is er een Webinar georganiseerd met als onderwerp 'Stress en autisme'.

Tijdens het Webinar spraken Tonny Mulder, Sander Begeer en Yvette Roke over stress in het brein, stress en autisme, en de ervaring van cliënt en behandelaar over de SAM app.

Podcast 'Leren omgaan met stress bij autisme'

In de podcast over de SAM-app: leren omgaan met stress bij autisme, vertelt Jamie Hoefakker waarom de app nu juist voor deze doelgroep is ontwikkeld. Hoe werkten ze samen met patiënten aan het design? En, natuurlijk: wat laten de onderzoeksresultaten zien?

Webinars en podcasts - SAM junior

Webinar SAM junior 'Stress en autisme bij jongeren'

Op woensdag 27 september 2023 organiseerde wij het Webinar van SAM junior over stress en autisme bij jongeren. Het webinar werd gepresenteerd door Boy Visser, bekend van Quest Junior, die tijdens het webinar ook in gesprek ging met twee ervaringsdeskundige! Yvette Roke en Anke Scheeren vertelde over stress en autisme. Lisa Reinerink deed een korte mindfulness oefening.

Podcast 'SAM junior: de stress-app voor jongeren met autisme'

Na succesvolle resultaten is er nu ook een app voor jongeren, namelijk de SAM junior app!

In de podcast vertellen Kirsten Hoeberichts en Viviana Meerstra hoe de app werkt en hoe we die samen met jongeren hebben ontwikkeld.