Onboarding SAM app

Onboarding video

Onboarding tekst

Welkom bij SAM!
De SAM app is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de dagelijkse en de wekelijkse ervaren stress, maar ook in de verschillende activiteiten die gedurende de dag en de week goed gaan. SAM vraagt je vier keer per dag om een vragenlijst in te vullen, waarna de SAM app jouw stressniveau berekent en je een overzicht geeft van de ervaren stress. Hierna geeft SAM je een persoonlijk ingestelde stresstip. Aan de hand van het dag- en weekoverzicht in de module "Inzicht" wordt het makkelijker om je ritme aan te passen en je stressniveau te beïnvloeden.

Vragenlijsten
4 keer per dag, om de 4 uur, ontvang je van SAM een vragenlijst om in te vullen. SAM stelt vragen over je ondernomen activiteiten in de afgelopen 4 uur en 7 stressvragen die specifiek op autisme gericht zijn. De vragenlijsten zijn zo ontworpen dat er minimaal altijd 1 stressvraag van toepassing is op jouw situatie. Vandaag Op de Vandaag-pagina vind je een vragenlijst als deze voor je klaarstaat om in te vullen. Je vindt er ook informatie over het stressniveau van je laatste meting en persoonlijk ingestelde stresstips, passend bij je laatst gemeten stressniveau.

Inzicht
Op de Inzicht-pagina geven de grafieken je inzicht in jouw stressniveau gedurende de dag en de week. In het dagoverzicht kan je specifiek inzicht krijgen per meetmoment. Bij het invullen van de vragenlijst geeft SAM je de mogelijkheid om toelichting te geven over je ondernomen activiteiten, welke te zien zal zijn als je klikt op het meetmoment in je dagoverzicht. In het weekendoverzicht kan je een toelichting vinden over de meetmomenten waarop je regelmatig (veel) stress en regelmatig geen stress had, en over activiteiten waarbij je je (redelijk) goed voelde, soms (redelijk) goed en soms (redelijk) slecht voelde, en (heel) slecht voelde.

Stresstips
Op de Tips-pagina staan je persoonlijk ingestelde stresstips voor thuis, niet thuis en veel stress. Aan het einde van de vragenlijst kan je aan de hand van je stressniveau kiezen tussen een stresstip voor thuis of voor niet thuis. Heb je veel stress? Dan verschijnt er automatisch de persoonlijk ingestelde stresstip voor veel stress. Wil je alle tips zien? Klik dan op "Toon alle tips". Je kan je persoonlijke tips wijzigen en tips toevoegen onder Instellingen in het Menu linksboven.

Dagboek
Op de Dagboek-pagina kan je notities maken per dag om het op een later moment bespreken met je omgeving makkelijker te maken. De SAM app geeft soms als tip om iets op te schrijven, bijvoorbeeld als je meermaals achter elkaar veel stress ervaart of wanneer je persoonlijk ingestelde stresstips niet lijken te werken. Dit kan dan per dag in je Dagboek-notites.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over een pagina van de app? Klik dan op het i-tje rechts bovenaan een pagina. Beveiliging Voor het gebruik van de app moet je zowel inloggen met je e-mailadres als met een 5-cijferige persoonlijke code. Wekelijks wordt van je gevraagd deze code te vernieuwen, de code moet dan 2 keer ingevoerd worden. Je mag dezelfde code opnieuw gebruiken.