Onze organisatie

GGz Centraal

GGz Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Wij behandelen, begeleiden en ondersteunen mensen met (ernstige) psychische problemen.

Arina van Domselaar – Innovator

Arina van Domselaar is innovator bij GGz Centraal. Zij gelooft dat we – door dingen anders te doen – waarde kunnen toevoegen aan het leven van onze cliënten. ‘Beter’ is niet altijd de oplossing en ‘anders doen’ geen vanzelfsprekende stap. Vernieuwen begint bij dromen. Wat ontstaat er als je droomt dat we de beste ondersteuning bieden, maar ook ernaar streven dat mensen ondersteund worden in de eigen regie in het omgaan met de dagelijkse ervaren stress? Innoveren doe je niet in je eentje. Samen met anderen krijg je veel meer voor elkaar. Dat laat de ontwikkeling van SAM ook duidelijk zien, samenwerking staat centraal in onze aanpak. Dat krijgt vorm in co-creatie met cliënten, ervaringsdeskundigen, behandelaren, onderzoekers, belangenorganisaties en bedrijven. De ontwikkeling van SAM laat mooi zien dat onderzoek en innoveren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gezamenlijk dragen ze bij aan continue verbeteren van de zorg en ondersteuning aan onze cliënten.

Arina adviseert het team in het innovatietraject. Daarnaast bouwt zij het netwerk van het team uit richting de innovatienetwerken in Nederland of in de GGZ-sector.

Partners

TU/E

Het SAM team werkt samen met de groep van Prof Caroline Hummels, department of Industrial design van de TU/E.
Stagiaires van de TU komen voor 6 maanden stage lopen, zodat we ideeën kunnen uitwisselen over design en co-creatie.

National eHealth Living Lab

Sinds 2023 werkt Prof. Dr. Niels Chavannes, oprichter en bestuurslid van NeLL, samen met SAM.
Prof. Dr. Niels Chavannes is co-promotor van een van onze promovenda, Sevda Demirel.

Nederlands Autisme Register

Het SAM team doet onderzoek met het Nederlands Autisme Register. Het NAR onderzoekt de werking van de SAM en de SAM junior apps. Daarnaast wordt de SAM app gebruikt als meetinstrument in een groter onderzoek van het NAR naar maskeren.

LVR-Klinikum Dusseldorf

Samen met Prof. Schillbach onderzoeken we in Duitsland in een placebo gecontroleerde RCT de effecten van de SAM app.

Deakin Unversity Melbourne

Samen met Prof Mark Stokes onderzoeken we de effectiviteit van de SAM app in een Australische behandelsetting.

SUPER

SUPER is een project van Interreg North Sea > waarbinnen de SAM app wordt onderzocht. Er wordt gekeken hoe de aanpassingen verlopen die er gemaakt moeten worden als de SAM app van Nederland klaar gemaakt wordt om naar een ander land te gaan – in dit geval Denemarken. En wat voor aanpassingen daarvoor nodig zijn. Samenwerkingspartners binnen het SUPER project  zijn Thomas More België en Center for Digital Psykiatry in Denemarken.

Vrijwilligers en Ambassadeurs

Tom van Hengel – Ambassadeur voor SAM en SAM junior binnen Yulius​

Tom van Hengel is werkzaam als verpleegkundige in opleiding tot specialist GGZ bij Yulius in Dordrecht op locatie ‘De Steiger’. Deze locatie biedt specialistische behandeling aan kinderen en jongeren met een autismespectrum stoornis en comorbide problematiek. ​